Een mooi en gezond gebit voor iedereen, dat is ons doel!
Prothetiek

De klinisch prothese technicus is de expert voor het aanmeten en vervaardigen van uitneembare kunstgebitten. Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke-, of frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten. De klinisch prothese technicus is een tandtechnicus die in opdracht van de tandarts alle of een deel van de handelingen bij de patiënt uitvoert. Omdat wij een prothetisch lab (Roer-Mondprothetiek) in de praktijk hebben worden alle prothese werkstukken waar mogelijk in het prothetisch lab gemaakt zonder tussenkomst van derden, u blijft dus bij ons in de praktijk.

Wanneer u een deel mist van uw eigen tanden of kiezen zullen wij -afhankelijk van uw situatie- samen met u bekijken welke oplossing we voor u verzorgen:

  • Een overkappingsprothese (klikgebit): een prothese die op meerdere implantaten in uw onder- of bovenkaak vastklikt. Dat biedt veel meer stevigheid dan een kunstgebit.
  • Een gedeeltelijke prothese en of frame: uw eigen gezonde tanden en/of bestaande kronen als basis ter bevestiging van een plaatje of frameprothese.
  • Een conventionele gebitsprothese: we plaatsen zowel in de onderkaak als in de bovenkaak een prothese.
  • Een immediaat prothese: meteen na het trekken van uw tanden en kiezen wordt de noodprothese geplaatst. Na drie maanden volgt er een beoordeling van uw kaak, indien nodig volgt er een aanvraag voor het plaatsen van implantaten.
  • Een telescoopprothese (overkappingsprothese): een overkappingsprothese geplaatst op telescoopkronen.
  • Een gedeeltelijke frame met precisie verankering: een uitneembaar frame dat wordt verankerd met slotjes op een bekroonde tand.

Voor de vervaardiging van uw prothese moeten diverse fases worden doorlopen, hiervoor maken wij in overleg met u een aantal afspraken.

 

Wordt een prothese vergoed?

De kosten van een prothese zijn afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van de ingreep die u nodig heeft. Raadpleeg uw polis om te beoordelen of de prothese in uw geval geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Uw vergoeding voor implantaten is afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering.

Maak een afspraak!
Wilt u een afspraak maken? Bel naar onze tandartspraktijk of vraag online uw afspraak aan. Wij nemen op korte termijn contact met u op voor het inplannen van uw tandartsbezoek.

Gezonde tanden, sterke keuze!

Waarom kiezen voor ons? Binnen Roer Mondzorg en Tandartspraktijk Postert komt jarenlange ervaring samen in een eigentijdse tandartsenpraktijk voor jong en oud.

Tijd voor jou

Iedere patiënt krijgt tijd en aandacht. Wij zorgen dat de behandeling in alle rust wordt uitgevoerd.

Van melkgebit tot kroon

Een gezond gebit voor iedere leeftijd. Kindertandheelkunde, tanden bleken of een kroon? Elke levensfase vraagt een kundige behandeling in een vertrouwde sfeer.

In een dag klaar!

(Implantaat)Kronen, bruggen, facings, bleekmallen en knarsplaten en hebben bij ons geen lange wacht- of levertijden. Met een digitaal laboratorium in eigen huis kunnen we u binnen 1 dag helpen.

Actuele kennis en innovaties

Ontwikkelingen binnen de tandheelkunde volgen wij op de voet. Alleen met actuele kennis en de nieuwste apparatuur kunnen we u van meerwaarde zijn.

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!

Geboortedatum:
Geslacht:

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!
Geboortedatum:
Geslacht: