Een mooi en gezond gebit voor iedereen, dat is ons doel!

Kronen, bruggen en facings

Kronen, bruggen en facings

Is er een hoekje van uw kies afgebroken, of wilt u graag een spleetje tussen de tanden opvullen? Wilt u scheve tanden recht laten lijken of verkleurde tanden wit maken. Dan zijn facings dé uitkomst.

Wat is een kroon, brug of facing?

Een kroon of brug is een kap of meerdere kappen van porselein dat over de beslepen tand(en) wordt geplaatst. M.b.v. een kroon of brug krijgt een tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.
Een facing is een klein schildje van porselein of composiet dat op de tand wordt geplaatst. Met dit extra laagje of schild kunnen we de kleur en vorm van uw kies of tand aanpassen en mooier maken.

Wij zijn meer dan alleen tandarts. Met ons eigen innovatief tandtechnisch laboratorium kunnen wij een kroon tand, brug of facing binnen één dag maken en plaatsen. Als specialist in digitalisering van de tandheelkunde, maken wij hoogwaardige en perfect zittende facings, kronen en bruggen die dezelfde dag nog geplaatst kunnen worden.

De Behandeling

De staat van uw tanden en uw wensen met betrekking tot uw gebit worden bij ons vastgelegd in een behandelplan. Vanuit deskundigheid kijken we wat uw gebit nodig heeft. Wordt het een facing, kroon tand of implantaat? Wij voorzien u graag van een kundig advies.

Een facing wordt gezien als cosmetische tandheelkunde en geeft uw tanden een hernieuwde look. Facings worden gemaakt van porselein of composiet. Beide kunnen bij ons binnen één dag worden gerealiseerd.

Wordt een behandeling gestart dan zorgen wij er als tandarts voor dat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Met een speciaal hechtmiddel wordt de facings op uw tanden geplaatst en terwijl facings aanvoelen als natuurlijke tanden, vraagt het wel enige oplettendheid. Het afbijten van nagels, plakband of plastic kan bijvoorbeeld schade brengen aan uw tanden. Kort na de behandeling kunt u ook last ervaren bij het articuleren.

Wordt een kroon, brug of facing vergoed?

Raadpleeg uw polis om te beoordelen of een kroon, brug of facing in uw geval wordt vergoed. Afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering worden deze geheel of gedeeltelijk vergoed.

Maak een afspraak!
Wilt u een afspraak maken? Bel naar onze tandartspraktijk of vraag online uw afspraak aan. Wij nemen op korte termijn contact met u op voor het inplannen van uw tandartsbezoek.

Gezonde tanden, sterke keuze!

Waarom kiezen voor ons? Binnen Roer Mondzorg en Tandartspraktijk Postert komt jarenlange ervaring samen in een eigentijdse tandartsenpraktijk voor jong en oud.

Tijd voor jou

Iedere patiënt krijgt tijd en aandacht. Wij zorgen dat de behandeling in alle rust wordt uitgevoerd.

Van melkgebit tot kroon

Een gezond gebit voor iedere leeftijd. Kindertandheelkunde, tanden bleken of een kroon? Elke levensfase vraagt een kundige behandeling in een vertrouwde sfeer.

In een dag klaar!

(Implantaat)Kronen, bruggen, facings, bleekmallen en knarsplaten en hebben bij ons geen lange wacht- of levertijden. Met een digitaal laboratorium in eigen huis kunnen we u binnen 1 dag helpen.

Actuele kennis en innovaties

Ontwikkelingen binnen de tandheelkunde volgen wij op de voet. Alleen met actuele kennis en de nieuwste apparatuur kunnen we u van meerwaarde zijn.

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!

Geboortedatum:
Geslacht:

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!
Geboortedatum:
Geslacht: