Een mooi en gezond gebit voor iedereen, dat is ons doel!
Endodontologie

De tandarts met specialisatie endodontologie is een tandarts die gespecialiseerd is op het gebied van de endodontologie. Het werkterrein van de tandarts met een specialisatie voor endodontologie omvat de endodontische behandeling van patiënten die door de behandelend tandarts daartoe zijn verwezen. Onderwijs en onderzoek behoren eveneens tot zijn werkterrein. Hij voert complexe wortelkanaalbehandelingen uit. Ook richt hij zich op het uitvoeren van een tweede wortelkanaalbehandeling van een tand of kies die na een eerdere behandeling niet geheel genezen is.

Verwijzing:

Behandeling vind plaats na verwijzing door uw eigen tandarts.

 

Intake:

Er vind altijd vooronderzoek plaats, dit gebeurt tijdens een intake, deze bestaat uit:

– De Anamnese (medische voorgeschiedenis)
– Klinisch en röntgenologisch onderzoek.
– Uitgebreid bespreken van het behandelplan
– Informatie over de te verwachte kosten
– Eventuele napijn en ongemakken na behandeling

De kosten van de intake zijn als volgt: (2023)

E02 Uitgebreid endodontisch consult                       € 46,55
X10 röntgenopname                                                 € 18,62

 

De Behandeling:

Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het zenuwweefsel in de tand of kies. Ontstoken zenuwweefsel geneest niet meer. Het is een onomkeerbaar proces. Daarom wordt het ontstoken weefsel weggehaald. Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel kanaal- of zenuwbehandeling genoemd.
De wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een chirurgische microscoop. Dit zorgt voor een zeer grote nauwkeurigheid. Tijdens behandeling worden er meerdere röntgenfoto’s gemaakt. Zo hebben we een goede controle over het verloop van de behandeling. Uw tandarts maakt eerst uw tand of kies open en verwijdert het ontstoken weefsel. Daarna reinigt hij het kanaal met kleine vijltjes en spoelt hij het met desinfecterende spoelvloeistoffen. Vervolgens worden de kanalen gevuld. Na de wortelkanaalbehandeling maakt uw tandarts uw tand of kies weer dicht met een vulling. Omdat de kies verzwakt is, kan een kroon nodig zijn. Een tand of kies die op deze wijze is behandeld, kan nog lange tijd mee. Na enkele weken en/of na 6 maanden komt u nog één maal bij ons op nacontrole.

 

Wordt een endodontische behandeling vergoed?

Raadpleeg uw polis om te beoordelen of een endodontische behandeling in uw geval wordt vergoed. Uw vergoeding is afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering.

Maak een afspraak!
Wilt u een afspraak maken? Bel naar onze tandartspraktijk of vraag online uw afspraak aan. Wij nemen op korte termijn contact met u op voor het inplannen van uw tandartsbezoek.

Gezonde tanden, sterke keuze!

Waarom kiezen voor ons? Binnen Roer Mondzorg en Tandartspraktijk Postert komt jarenlange ervaring samen in een eigentijdse tandartsenpraktijk voor jong en oud.

Tijd voor jou

Iedere patiënt krijgt tijd en aandacht. Wij zorgen dat de behandeling in alle rust wordt uitgevoerd.

Van melkgebit tot kroon

Een gezond gebit voor iedere leeftijd. Kindertandheelkunde, tanden bleken of een kroon? Elke levensfase vraagt een kundige behandeling in een vertrouwde sfeer.

In een dag klaar!

(Implantaat)Kronen, bruggen, facings, bleekmallen en knarsplaten en hebben bij ons geen lange wacht- of levertijden. Met een digitaal laboratorium in eigen huis kunnen we u binnen 1 dag helpen.

Actuele kennis en innovaties

Ontwikkelingen binnen de tandheelkunde volgen wij op de voet. Alleen met actuele kennis en de nieuwste apparatuur kunnen we u van meerwaarde zijn.

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!

Geboortedatum:
Geslacht:

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!
Geboortedatum:
Geslacht: