Een mooi en gezond gebit voor iedereen, dat is ons doel!
Een gezond gebit

Wat is een gezond gebit?

Als tandartspraktijk hebben wij ons tot doel gesteld om uw kiezen, tanden en tandvlees zo gezond mogelijk te houden. Uw mondhygiëne en goede preventieve mondzorg is hiervoor essentieel. Wij kunnen dit echter niet alleen. U speelt hier zelf een grote rol in.

Wat is een gezond gebit?

Dagelijkse verzorging van de mond en het gebit draagt bij aan een gezond gebit. Een gezond gebit is te herkennen aan het tandvlees. Fris roze van kleur, nauwsluitend op de tanden en geen irritaties. Uw tanden zelf vertonen geen gaatjes en u heeft geen last van een slechte adem.

De behandeling bij een mondhygiënist

Het parodontium – Fundament voor onze tanden en kiezen

Onze tanden en kiezen staan in een stevig fundament, wat we ook wel het parodontium noemen. Het fundament is net zo belangrijk als de tanden en kiezen zelf.

Bij elke halfjaarlijkse controle geven wij uw tandvlees een score. Hierbij wordt de ruimte tussen tand- en tandvlees opgemeten.

De score geeft aan wat de conditie van het fundament op dat moment is.

 

In het kort leggen wij de scores voor u uit:

1: De opgemeten ruimte is niet dieper dan 3mm. De eventuele behandeling bestaat dan uit het verwijderen van tandsteen en tandplaque boven het tandvlees

2: De opgemeten ruimte is 4-5mm. De focus ligt op het verbeteren en optimaliseren van de mondhygiëne door middel van instructies. Verder zal de behandeling bestaan uit het verwijderen van tandsteen en tandplaque boven, en t/m 5 mm onder het tandvlees. Er kan besloten worden om een aanvullend onderzoek uit te voeren

3: De opgemeten ruimte is 6 mm of meer. Een aanvullend onderzoek zal vaak nodig zijn om precies te weten waar de verdiepte ruimtes zich bevinden. Daarna kan elke ruimte zorgvuldig gereinigd worden door de mondhygiëniste

 

Gingivitis – Tandvleesontsteking

Gedurende de dag vormt zich tandplaque op onze tanden en kiezen, een wit-gelig laagje wat voornamelijk bestaat uit bacteriën. Deze bacteriën kunnen zorgen voor tandvleesontsteking. Ontstoken tandvlees is vaak gezwollen, rood en bloedt makkelijk bij aanraking. Om deze ontsteking te genezen of nog beter: te voorkomen.. is het belangrijk om de plaque dagelijks op de juiste manier te verwijderen.

 

Parodontitis – vergevorderde tandvleesontsteking

Als tandvleesontsteking niet geneest, zal de ontsteking zich gaan uitbreiden naar het onderliggende kaakbot. Dit noemen we parodontitis. Hierbij gaat het kaakbot, als reactie op de ontsteking, zichzelf afbreken. Er ontstaat dan een diepere ruimte tussen tand en tandvlees, waar zich weer tandplaque gaat vormen. Wanneer er veel kaakbot verloren gaat, wordt het fundament aangetast. Tanden en kiezen uiteindelijk verloren gaan.

 

Mondverzorging

De preventie-assistente of mondhygiëniste voert een gebitsreiniging uit. U verlaat daarna met een schone mond de praktijk. Het is dan heel belangrijk dat u met goede zelfzorg de mond ook schoon kunt houden.
Wij geven u tips, adviezen en handvaten om ervoor te zorgen dat u precies weet welke middelen u op welke manier kunt gebruiken.
Dit is altijd een individueel advies, elke mond is natuurlijk anders.

Wordt een bezoek bij een mondhygiënist vergoed?

Raadpleeg uw polis om te beoordelen of een bezoek aan de mondhygiënist in uw geval wordt vergoed. Afhankelijk van uw (aanvullende) tandverzekering wordt een bezoek naar mondzorg specialisten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Maak een afspraak!
Wilt u een afspraak maken? Bel naar onze tandartspraktijk of vraag online uw afspraak aan. Wij nemen op korte termijn contact met u op voor het inplannen van uw tandartsbezoek.

Gezonde tanden, sterke keuze!

Waarom kiezen voor ons? Binnen Roer Mondzorg en Tandartspraktijk Postert komt jarenlange ervaring samen in een eigentijdse tandartsenpraktijk voor jong en oud.

Tijd voor jou

Iedere patiënt krijgt tijd en aandacht. Wij zorgen dat de behandeling in alle rust wordt uitgevoerd.

Van melkgebit tot kroon

Een gezond gebit voor iedere leeftijd. Kindertandheelkunde, tanden bleken of een kroon? Elke levensfase vraagt een kundige behandeling in een vertrouwde sfeer.

In een dag klaar!

(Implantaat)Kronen, bruggen, facings, bleekmallen en knarsplaten en hebben bij ons geen lange wacht- of levertijden. Met een digitaal laboratorium in eigen huis kunnen we u binnen 1 dag helpen.

Actuele kennis en innovaties

Ontwikkelingen binnen de tandheelkunde volgen wij op de voet. Alleen met actuele kennis en de nieuwste apparatuur kunnen we u van meerwaarde zijn.

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!

Geboortedatum:
Geslacht:

Inschrijven

We kijken er naar uit om u te mogen helpen!
Geboortedatum:
Geslacht: